Bagels

8 stk.

25 gr gær
1 spsk honning
3 dl lunkent vand
1 tsk. groft salt
1 spsk smagsneutral olie
500 gr hvedemel
9 gr bagenzymer (kan udelades)
evt sesamfrø til drys

Bland gær og honning i en skål lad det stå til det er flydende, tilsæt vand, sukker, salt og olie- rør det rundt.
Bland bageenzymer I melet og tilsæt det lidt efter lidt, lad dejen ælte min. 10 min på røremaskine til den er blød og smidig og slipper siderne i skålen.
Del dejen i 8 stykker, stram dem op og tril dem til boller.
Sæt dem til hævne under et fugtigt viskestykker 20 min.

Tænd ovnen på 220* alm. ovn, og læg 2 stykker bagepapir klar.

Dyp spidsen af en finger i koldt vand, stik den med små cirkel bevægelser ned i midten af en bolle til du kommer igennem til bordpladen.
Tag bollen op og form den forsigtigt mellem hænderne imens du trækker hullet større. Læg den tilbage under viskestykket og gentag med de andre boller. Lad dem derefter hæve 20 min.
Tag en mellemstor gryde, og fyld vand i og bring det i kog, sænk forsigtigt hver bagel deri og lad den koge 30 sek. på hver side. Løft den forsigtigt op med en hulske, læg den på bagepladen og drys sesam derpå.
Bag 4 på en plade nederst i ovnen i 18-20 min. imens koger du de sidste.


Skal de opvarmes, så skal de i 200* alm. ovn ca 5 min.




Skriv et svar