ca. til 10 personer
Dej:
50 gr. gær
1 tsk. honning
1 liter lunkent vand
1 tsk. salt
5 dl havregryn
10 dl hvedemel (gerne Tipo00 eller Manitoba)
hvidløgsolie:
1 dl. solsikkeolie/rapsolie
6 fed knust hvidløg
1 spsk tørret oregano
1 tsk hvidløgspeber/groft peber
1 tsk groft havsalt
Bland honning og gær i en skål og lad det blive flydende, hæld derefter vand i.
Rør resten af ingredienserne i, dejen er meget blød, og kan røres med en ske.
Læg bagepapir i en dyb bageplade og hæld dejen deri, træk dejen med en dejskraber, så den er jævnt fordelt. lav små fordybninger med enden af en grydeske.
Bland ingredienserne til hvidløgsolien og fordel det over dejen.
Sæt det til hævning i 2 timer tildækket (eller i ovn 48* i min. 1/2 time)
Tænd ovnen på 225* varmluft, og bag brødet nederst i 25 min. eller til det er gyldent.