5 gr gær
5,0 dl koldt vand
3 spsk surdej
450 gr hvedemel
120 gr ølandsmel
17 gr havsalt
Bland gær med surdej og tilsæt vand.Når gæren er opløst tilsættes resten af ingredienserne.Røres på maskinen ved høj hastighed i 10-15 min. Dejen skal blive helt blank og slaske mod skålen. Når du trækker i dejen skal den være som blød glat tyggegummi og først revne når den er helt tynd.
Sættes i en hæveskål med lidt smagsneutral olie koldt natten over.
Bagning:
Tag skålen ud og lad den stå ca 1/2 time før du vender den ud på et meldrysset bord. Fold 1/4 af dejen ind over mod midten, gentag hele vejen rundt(4 fold). Lad dejen ligge lidt tid inden den deles.
Del forsigtig i 12 portioner. Lad bollerne stå ca 15 min. På bagepapiret før du bager dem
Varm ovnen på 250*Bages på opvarmet bageplade 5 min v.250* skru derefter ned til 230*i ca 10 min