You are currently viewing Surdejsboller

Surdejsboller


5 gr gær

5,0 dl koldt vand

3 spsk surdej

450 gr hvedemel

120 gr ølandsmel

17 gr havsalt


Bland gær med surdej og tilsæt vand.Når gæren er opløst tilsættes resten af ingredienserne.Røres på maskinen ved høj hastighed i 10-15 min. Dejen skal blive helt blank og slaske mod skålen. Når du trækker i dejen skal den være som blød glat tyggegummi og først revne når den er helt tynd.

Sættes i en hæveskål med lidt smagsneutral olie koldt natten over.

Bagning:

Tag skålen ud og lad den stå ca 1/2 time før du vender den ud på et meldrysset bord. Fold 1/4 af dejen ind over mod midten, gentag hele vejen rundt(4 fold). Lad dejen ligge lidt tid inden den deles.

Del forsigtig i 12 portioner. Lad bollerne stå ca 15 min. På bagepapiret før du bager dem
Varm ovnen på 250*Bages på opvarmet bageplade  5 min v.250* skru derefter ned til 230*i ca 10 min

Skriv et svar