Kanelsnegle
20 stk
* 1,5 dl mælk
* 25 gram gær
* 2 tsk honning
* ½ tsk salt
* 1 æg
* ½ dl smagsneutral olie
* Ca. 400 gram hvedemel
* Kanelremonce:
* 100 gram blødt smør
* 100 gr brun farin
* 60 gr sukker
* 1,5 spsk kanel
* 1 tsk vaniljesukker
*evt 2 spsk kagecreme
* Pensling: Sammenpisket æg
* Glasur: Flormelis, 1-2 tsk kakao og 2-3 tsk kogende vand
Hæld honning over gæren og lad det smelte sammen.
Lun mælken i mikrobølgeovnen, tilsæt mælk, olie, salt og æg til gærblandingen.
Rør hvedemelet i til sidst, lidt af gangen. Dejen skal kun lige kunne slippe skålen og fingre og brug så lidt mel, som muligt.
Stil dejen til hævning et lunt sted minimum 30 minutter(15 min i ovn v. 50*)
Rør remoncen sammen
Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud til en stor rektangel på ca. 3-4 mm tykkelse
Fordel remoncen på, helt ud til kanten.
Rul dejen forsigtigt sammen på den lange led
Beklæd et fad eller et rundt tærtefad med bagepapir.
Skær kanelsneglene ud med en skarp kniv. De skal være ca. 1-1½ cm tykke.
Læg sneglene ned i fadet, med ca 0,5 cm imellem hver snegl.
Stil kanelsneglene til hævning tildækket et lunt sted, ca. 30 min. (15 min. i ovnen på 50*)
Pensl med æg
Varm ovnen op på 190 grader (varmluft) og bag kanelsneglene nederst i ovnen 10-12 minutter – eller til de er sprøde og gyldne.
Pynt dem evt. med glasur.