Ca 30 stk.
400 gr kagemel
1 tsk. bagepulver
1 knivspids salt
250 gr blødt smør
300 gr. sukker
2 tsk. stødt kardemomme
2 æg
1/2. stg vanilje
Fyld:
30 gr smør
90 gr farin
3 spsk. stødt kanel
1/2 tsk. stødt allehånde(kan udelades)
1 tsk. stødt kardemomme
Husk lidt mel til udrulning
Bland mel, bagepulver og salt sammen.
Skrab vaniljekorn fri og tryk dem i sukkeret, bland det med smør og kardemomme og pisk til det er luftigt.
Pisk æggene i -kun til det er blandet jævnt i.
Hæld melblandingen i smørblandingen, og rør det sammen.
Del dejen i 2 portioner og sæt det på køl min 30 minutter.
Smelt smørret.
Bland, farin, kanel, allehånde og kardemomme sammen.
Tag dejen og rul den ud på et meldrysset bord til ca.1/2 cm. tykkelse. Pensel dejen med halvdelen af det smeltede smør, og drys derefter med halvdelen af kanelsukkeret.
Rul dejen sammen, og pak den stramt ind i film. Læg dejen på køl et par timer, eller i fryseren. Gentag med den anden portion dej.
Skær dejen i skiver på bagepapir, og bag ved 185* varmluft 10-12 min.