You are currently viewing Kanelsmåkager

Kanelsmåkager

Ca 30 stk.

400 gr kagemel
1 tsk. bagepulver
1 knivspids salt
250 gr blødt smør
300 gr. sukker
2 tsk. stødt kardemomme
2 æg
1/2. stg vanilje

Fyld:
30 gr smør
90 gr farin
3 spsk. stødt kanel
1/2 tsk. stødt allehånde(kan udelades)
1 tsk. stødt kardemomme

Husk lidt mel til udrulning

Bland mel, bagepulver og salt sammen.
Skrab vaniljekorn fri og tryk dem i sukkeret, bland det med smør og kardemomme og pisk til det er luftigt.
Pisk æggene i -kun til det er blandet jævnt i.
Hæld melblandingen i smørblandingen, og rør det sammen.
Del dejen i 2 portioner og sæt det på køl min 30 minutter.

Smelt smørret.
Bland, farin, kanel, allehånde og kardemomme sammen.

Tag dejen og rul den ud på et meldrysset bord til ca.1/2 cm. tykkelse. Pensel dejen med halvdelen af det smeltede smør, og drys derefter med halvdelen af kanelsukkeret.
Rul dejen sammen, og pak den stramt ind i film. Læg dejen på køl et par timer, eller i fryseren. Gentag med den anden portion dej.

Skær dejen i skiver på bagepapir, og bag ved 185* varmluft 10-12 min.


Skriv et svar