Rundstykker

12 stk.

25 gr.gær/5 gr tørgær
3 dl lunkent vand
500 gr. hvedemel
10 gr. bageenzym
10 gr hvedesur
10 gr salt

pynt:
birkes/sesam

Gær røres ud i vandet(tørgær blandes i melet)
Tilsæt resten af ingredienserne, ælt 5 min. ved lav hastighed og derefter 5 min. ved høj hastighed.
Del dejen i boller a 70 gr. pr. stk.
Tril dem til runde boller, pensel dem med vand og dyp dem i sesam/ birkes.
Sæt dem på en hulplade med et fugtigt viskestykke over og lad dem hæve 45. min.

Sæt en tom bradepande nederst i ovnen og tænd på 250* varmluft.
Når ovnen er varm sættes pladen med rundstykker i ovnen og der hældes en kop vand i den varme bageplade i bunden. Luk ovnlågen og sænk temperaturen til 210* varmluft, bag ca 18 min.

Skriv et svar