You are currently viewing Kardemommesnurrer

Kardemommesnurrer


ca. 12 stk

* 1,5 dl mælk
* 25 gram gær
* 2 tsk honning
* ½ tsk salt
* 1 æg
* ½ dl smagsneutral olie
* Ca. 380 gram hvedemel
* 2 tsk. kardemomme

* Kanelremonce:
* 100 gram blødt smør
* 100 gr brun farin
* 60 gr sukker
* 1,5 spsk kanel
* 1 tsk vaniljesukker
*1 tsk kardemomme
* 2 spsk pulver til kagecreme

* Pensling: Sammenpisket æg og drys med perlesukker

Sukkersirup- hvis du vil have dem blanke:

1/2 dl kogende vand
1/2 dl rørsukker
1/4 tsk kardemomme

Hæld honning over gæren og lad det smelte sammen.
Lun mælken i mikrobølgeovnen, tilsæt mælk, olie, salt og æg til gærblandingen.
Rør hvedemelet i til sidst, lidt af gangen. Dejen skal kun lige kunne slippe skålen og fingre og brug så lidt mel, som muligt.
Stil dejen til hævning et lunt sted minimum 30 minutter(15 min i ovn v. 50*)

Rør remoncen sammen

Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud til en stor rektangel på ca. 3-4 mm tykkelse
Fordel remoncen på, helt ud til kanten.
Fold forsigtigt dejen 1/3 ind over sig selv, og derefter den anden side ind over- så der er 3 lag dej og remonce. Rul forsigtigt dejen tyndere med en kagerulle.
Skær dejen på den lange led i 12 strimler af ca 1,5 cm bredde med en skarp kniv.
Tag fat med pege og tommelfinger i hver ende af en strimmel, træk let og sno den 6 gange, vikl den rundt om pegefinger og langemand, og fold yderenden ind under når du sætter snurren på bagepapiret.
Stil snurrerne til hævning tildækket et lunt sted, ca. 30 min. (15 min. i ovnen på 50*)
Pensl med æg og drys dem med perlesukker.
Varm ovnen op på 200 grader (varmluft) og bag snurrerne nederst i ovnen 10 minutter – eller til de er sprøde og gyldne.

Imens de er i ovnen koges sukkerlagen ca 5 min.

Når snurrerne kommer ud af ovnen, pensles de med sukkerlagen.

Skriv et svar