250 g mel
1/2 tsk natron (med top)
1 tsk bagepulver (lige knap)
1 tsk salt
140 g lurpak smør, stuetemperatur
125 g brunfarin
125 g sukker
2 tsk vanilje sukker
1 æg
285 g chokolade, evt. en blanding med mørk, lys og hvid chokolade.
Pisk smør og sukker (alm sukker, brunfarin og vaniljesukker) indtil du har en lys og luftig masse, det tager gerne 5-7 min.
Tilsæt ægget og pisk indtil massen er godt blandet.
Bland og sigt resten af de tørre ingredienser i en skål og
tilsæt det æg/sukkermassen og bland indtil dejen kun lige hænger sammen.
Kom chokoladen i, rør indtil chokoladen kun lige er indarbejdet – rør endelig ikke for længe.
Kom dejen i en lufttæt beholder eller i en plastikpose og opbevar den på køl i 1-72 timer .
Form dejen i kugler på størrelse med golf bolde (ca 85 g) og kom dem på en bageplade med bagepapir. Kom ikke for mange “cookie bolde” på ad gangen, da de flyder godt ud.
Bag dem ved 175 ˚c i ca. 15-18 min, ved mindre cookies bag da i kortere tid. De er færdige når kanten er gyldenbrun og midten stadig er blød. Lad dem afkøle på bagepladen i 15 min inden de flyttes og afkøles helt.