250 gram blødgjort smør
250 gram flormelis
2 tsk. vaniljeekstrakt eller 2 tsk. vaniljesukker
¼ tsk. salt
1 æg
350 gram hvedemel
1 tsk. bagepulver
200 gram grofthakket chokolade
Sådan gør du:
Rør det bløde smør med flormelis og vanilje.
Tilsæt æg og pisk godt.
Bland bagepulver og salt i melet og tilsæt. Rør godt.
Tilsæt chokolade og rør.
Dejen bliver hård og Fast.
Rul 4 dejstænger ud og læg 2 af dem til afkøling i køleskabet en times tid (eller en halv time i fryseren). Gem evt. de resterende 2 stænger i fryseren.
Når dejstængerne er afkølet, skærer du specierne tyndt ud med en skarp kniv og lægger dem på en bageplade. Der behøver ikke være vildt meget plads imellem, da kagerne ikke flyder særligt meget ud.
Bag specierne 5-7 minutter v. 175 grader varmluft og lad dem afkøle på en bagerist.
Put kagerne i en kagedåse med tætsluttende låg