Chili con carne
500 gr Oksekød, hakket
2 Løg
2 fed Hvidløg
2 Rød peberfrugt
1 tsk. Chili, stødt
1.5 tsk. Spidskommen, stødt
2 laurbærblade
1 tsk. Oregano, tørret
2 tsk. Paprika, edelsuss
2 Bouillonterning
1 Mørk øl
1 dl. Balsamico, mørk
1 ds. Hakkede tomater, konserves
1 ds. Cannellini beans, konserves
1/2 Rød chilipeber
25 gr Mørk chokolade 44%
Salt
Peber
Brun kødet. Put løg, peber og hvidløg i og steg det. Tilsæt krydderier( undtagen frisk chili) , øl, eddike og tomat. Lad simre i 30 minutter.
Tilsæt bønner og lade simre videre i 30 minutter.
Frisk chili uden stilk udkernede og hakkede tilsættes, og det simrer i yderligere 30 minutter.
Salt, peber, chokolade tilsættes, og lad det simre ca 10 min. ved meget lav varme.