guldlagkage

Opskriften er på 2 bunde i springform (26 cm).
(Alternativt kan hele opskriften laves i en bradepande til en stor kage. Så bager du bare 2 omgange, så du har 2 bunde.)
2 bunde i springform:
Dej:
60 gram margarine
60 gram sukker
4 æggeblommer
120 gram mel
1 tsk bagepulver
4 spsk mælk
Alle ingredienser røres sammen til en dej. Formens bund beklædes med bagepapir – siderne smøres med margarine. Dejen smøres ud i et tyndt lag på bagepapiret.
Marengs:
4 æggehvider
200 gram sukker
Hviderne piskes stive. Sukkeret piskes i lidt af gangen til marengsen er luftig. Massen fordeles jævnt over dejen i formen.
Bunden bages ved 170 grader varmluft i 25-30 minutter. Den skal være gylden og sprød.
Fyld:
1/4 liter fløde
100 gram mørk chokolade – alt efter, hvor meget, du vil have i
Fløden piskes og røres med hakket chokolade. Lagkagen lægges sammen med fyldet mellem de to bunde.

Skriv et svar